Vijesti

Proročanstva o Sudnjem danu: Racinger je pretposljednji papa? (VIDEO)

Prema proročanstvu Svetog Malahije koji je predvidio dolazak svih papa, posljednji će biti Petar Rimljanin nakon kojeg će Vatikan doživeti krah, a s padom crkve i svijeta uslediće Sudnji dan

Sv. Malahija je navodno imao vizije na osnovu kojih se unaprijed znalo svih 112 papa, tako da je predvidio da će ih ukupno biti 277. Benedikta XVI. trebalo bi da naslijedi Petar Rimljanin, posljednji u tom nizu.

Prema tom proročanstvu, vjeruje se da će posljednji papa ujedno biti posljednji, nakon čega nam stiže Sudnji dan. Naime, u slavnom i citiranom proročanstvu temeljenom na otkrivenju koje je doživio taj Irac, sljedeći papa biće ujedno i posljednji, a uz njega se navodi citat:

- Usred golemog progona, na prijesto Svete rimske crkve će sjesti Petar Rimljanin, koji će napasati svoje stado tokom mnogih stradanja, a nakon čega će grad sedam brda biti uništen i strašni Sudija će suditi svom narodu, stoji u tom spisu, koji se iznova citira kada Vatikan traži novog poglavara.
Pojednostavljeno prevedeno, tokom Petra Rimljanina, Vatikan će doživjeti krah, a s padom crkve i svijeta uslediće Sudnji dan, trenutak kada će Bog razdvojiti zle od pravednih.

Ko je bio Sv. Malahija?

Sveti Malahija  rođen je 1094. a umro je 2. novembra 1148. Bio je nadbiskup Armagha i jedan od najvećih reformatora Irske Crkve. Legenda kaže da je, između ostalog, predvidio tačan dan vlastite smrti, ali i da će njegova domovina sačuvati vjeru i odanost Vatikanu uprkos ugnjetavanju i proganjanju tokom sedam sljedećih vijekova. Malahija je došao u Rim 1139. na poziv pape Celestina II, a tokom boravka je doživio viziju svih budućih papa, koju je zabilježio u vidu šifriranih fraza.

Malahijino proročanstvo sastoji se od vizije poslednjih 112 rimskih papa kao i predviđanja da će ih sveukupno biti 277. Interpretacija njegovih fraza se oslanja na nalaženje veze između same fraze i papinog rodnog mesta, grba ili događaja iz njegovog pontifikata. Na primer:

Benedikt XVI  “Gloria Olivae” (slava masline) – rodio se u posljednjoj suboti prije Svete Nedelje (za vreme Velikog Posta) koji počinje grančicama masline a benediktinski red kojem pripada za simbol ima maslinovu grančic

Nostradamus i ‘Crni papa’

Slavni Nostradamus je spominjao ‘crnog papu’, a u njegovim riječima su mnogi prepoznali prvog crnog američkog predsednika Baraka Obamu.

Vjeruju da je američkog vođu nazvao ‘papom’ jer je u njegovo vreme Vatikan bio država s najviše uticaja kao što su to danas Sjedinjene Američke Države. Prema proročanstvima, Obama je trebao biti ubijen nedugo po dolasku na vlast.

Telegraf.Rs/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog