Vijesti

Direktorica prijavila radnike zbog prijetnji

Vršilac dužnosti direktora Javne ustanove Novi urbanistički zavod Republike Srpske Spomenka Vojinović Kovačević prijavila je policiji predsjednika sindikata ove ustanove Živanu Gojić i još tri radnika zbog prijetnji.

 
Portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markićević potvrdila je Srni da su ove prijetnje prijavljene Centru juče oko 15.00 časova i da policija, po nalogu tužioca, ispituje sve svjedoke i utvrđuje da li postoje elementi krivičnog djela.

"U Centar javne bezbjednosti Banjaluka danas su pozvane četri prijavljene osobe od kojih je uzeta izjava", rekla je Markićevićeva i dodala da je istraga u toku.

Gojićeva je rekla Srni da je u banjalučkom Centru javne bezbjednosti dala izjavu u svojstvu svjedoka i da ne zna zašto ih vršilac dužnosti direktora Zavoda optužila.

"Koliko ja znam niko joj nije prijetio ni po kojem osnovu i to sam rekla i policiji", navela je Gojićeva.

Jedan od prijavljenih radnika Novog urbanističkog zavoda Republike Srpske Jasna Guzijan ocijenila je da je prijava smiješna i da su prijetnje izmišljene, te da se iza svega krije namjera onemogućavanja formiranja novog sindikata u ovoj ustanovi.

Vršilac dužnosti direktora Novog urbanističkog zavoda Spomenka Vojinović Kovačević rekla je Srni da ne želi da daje izjave sve dok traje istražni postupak.

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je Srni da ne zna zašto su radnici Novog urbanističkog zavoda Srpske pozvani na razgovor u Centar javne bezbjednosti Banjaluka, ocjenjujući da je prijava vršioca dužnosti direktora "u najmanju ruku smiješna i neargumentovana".

"Nema niko pravo da ugrožava pravo radnika nekim smiješnim i neargumentovanim tvrdnjama, pa tako ni vršilac dužnosti ove ustanove“, rekla je Mišićeva i dodala da Savez sindikata Republike Srpske stoji iza ovih radnika.

(SRNA/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog