Region

Jeremić se žali na stranačko protjerivanje

BEOGRAD - Žaliću se što sam izbačen iz DS, jer nisam bio pozvan za sjednicu. Podnijeću ujutro inicijativu Ustavnom sudu na odluku koju je progurao Đilas, kaže Vuk Jeremić.

On je za Prvu televiziju rekao da će to uraditi zbog kršenja procedure i kršenja Ustava.

"Ako Ustavni sud kaže da je ova odluka u skladu sa Ustavom, ja ću podnijeti ostavku na svoj mandat. Ali ako se ispostavi da je Đilas natjerao članove Glavnog odbora na to, on treba da podnese ostavke na sve javne funkcije koje obavlja, jer ne može da krši zakon", kaže Jeremić.

Predsjednik Generalne Skupštine UN kaže da je sastanak koji je imao sa Đilasom jedini sastanak koji je imao sa njim i rekao da tada nisu pronašli rješenje, ali da su napravili dogovor.

"Nisam dobio priliku da se branim pred IO i pored tog dogovora, ja sam saznao iz medija da sam isključen, taj "džentlmenski" dogovor koji je napravljen je prekršen. Dobio sam odgovor, tj. odluku o isključenju na mejl, isti onaj na koji mi nije stigao poziv za sjednicu. Moju adresu zna cijeli svijet i zato ću se ja žaliti zbog povrede procedure jer mi nije uručen poziv. Po srijedi je opasna stvar ako je Đilas natjerao članove da glasaju i isključe me", kaže Jeremić.

Đilas iz DS-a izbacuje one koji se sa njim ne slažu, kaže Jeremić. Šta bi radio kada on osvojio vlast u zemlji - šta bi se desilo sa onima koji se sa njim ne slažu, pita se Jeremić.

Jeremić je kazao da je i dalje član stranke, ali da je ona u teškoj poziciji.

On je dodao da mu se madat završava u septembru i da se vraća u Srbiju i da za to vrijeme želi da predstavlja zemlju na najbolji način.

Upitan da prokomentariše pisanje medija da pretenduje na mejsto generalnog sekretara UN, Jeremić je odgovorio:

"Velika je čast da se vaše ima spominje kao ime jednog od kandidata, ali je i potpuno neprimjereno da se o tome raspravlja. Ban Ki Mun i ja smo najbliži saradnici. Ti izbori se dešavaju 2016. i to je za mene daleka budućnost", rekao je Jeremić dodajući da je, do kraja njegovog predsjedavanja Generalnom skupštinom, najvažnije da što bolje predstavi Srbiju.

On je istakao da sa predsjednikom Srbije, premijerom i prvim potpredsjednikom Vlade ima izuzetno korektne odnose.

(Agencije/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog