Region

Politički transferi - Vuk Jeremić prelazi u SNS?

Bivši šef diplomatije navodno je sa Aleksandrom Vučićem razgovarao o tome šta bi mogao da ponudi SNS-u svojim dolaskom i gde njega vidi vrh stranke ako uzme partijsku knjižicu

Vuk Jeremić, predsedavajući GS UN i svojevremeno visoko pozicionirani funkcioner, razmišlja da pređe u Srpsku naprednu stranku, saznaje “Kurir”. Prilikom prošlog boravka u Beogradu, Jeremić se video sa liderom SNS-a, Aleksandrom Vučićem i razgovarao o prelasku u okrilje naprednjaka:

- Jeremić i Vučić imali su otvoren razgovor , šta bi Jeremić mogao da ponudi SNS-u svojim dolaskom i gde njega vidi vrh stranke ako uzme partijsku knjižicu. Razgovor je bio srdačan, a ostavljen je prostor da obe strane još razmisle – rekao je izvor “Kurira”, a na pitanje šta naprednjake sprečava da Jeremića oberučke prihvate, rekao je:

- Unutar SNS-a trenutno se vaga, Jeremić uživa veliko poštovanje kod država članica Pokreta nesvrstanih, ali nije omiljen kod velikih sila, čija je podrška potrebna naprednjacima. S druge strane, Jeremić uživa veliki ugled kod naroda u Srbiji, bio je jedan od najpopularnijih političara, ali je pitanje kolika je njegova popularnost sada.

Goran Knežević, ministar poljoprivrede iz SNS, kaže da ništa ne zna o susretu Vučića i Jeremića i da o svom nekadašnjem  saborcu ima visoko mišljenje.

- Vuka poznajem kao velikog stručnjaka i moralnog čoveka. Svakom bi prijalo da ima takvog stručnjaka u svojim redovima – kazao je Knežević.

(TelegrafRS/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog