Region

Perišić stigao u Beograd (Video)

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilo Perišić doputovao je iz Holandije u Beograd avionom Vlade Srbije.

Avion je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sletio nešto prije 13 sati, javlja reporter "Blica".

Perišić je, poslije sletanja na beogradski aerodrom iz Holandije, izjavio da je dokazao da uporan, istrajan i pismen general može da pobijedi na više polja i da je njegova oslobadjajuća presuda u Haškom tribunalu doprinos Srbiji na međunarodnom planu.

On je rekao da je u Hag svojevremeno otišao da bi branio dostojanstvo i čast vojske, naroda i države kojoj je pripadao.

Kako je objasnio, uspio je da to učini zahvaljujući timu vrsnih stručnjaka i na taj način dokazao je da uporan, istrajan i pismen general može na više polja da pobijedi.

 To je moj skromni doprinos da Srbija dobije mjesto na međunarodnom planu koje joj i pripada i da se konačno skine anatema sa našeg naroda o kršenju međunarodnog ratnog prava - kazao je Perišić.

 On je dodao da je na frontu "sa najboljim sinovima zemlje" branio čast, dostojanstvo i slobodu građana, zatim se sa demokratskim snagama borio protiv totalitarnog režima, da bi kasnije, kako je rekao, bez ikakve kalkulacije dobrovoljno otišao u Hag.

Perišića su na aerodromu dočekali predstavnici Kancelarije za saradnju s Haškim tribunalom, kao i njegovi stric i brat koji nisu željeli da daju izjave za medije.

 (Blic/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog