Vijesti

Uručen zahtjev za osnivanje fonda za pomoć djeci iz ruralnih sredina

BANJALUKA - Predstavnici Centra za kreativni rad sa djecom "Dobri medo" uručili su predsjedniku Odbora za pitanja djece, mladih i sporta Narodne skupštine Republike Srpske Nikoli Baštincu najveću razglednicu na svijetu na kojoj su ispisani zahtjevi za osnivanje fonda za pomoć integraciji djece iz ruralnih sredina.

Baštinac je izrazio zadovoljstvo što su najmlađi došli u Narodnu skupštinu i što je doživljavaju kao bitnu adresu za ispunjavanje njihovih zahtjeva.

On je dodao da je tehničko pitanje da li će pomoć integraciji djece iz ruralnih sredina biti realizovana posredstvom fonda ili neke budžetske stavke i da u to finansiranje treba da se uključe i lokalne zajednice, kao i svi drugi koji su spremni da pomognu takav oblik djelovanja mladih, što podrazumijeva privredne subjekte i donatore.

"Mi ćemo raditi na izradi programa za jaču kulturnu integraciju stanovništva, ne samo na relaciji urbanih i ruralnih dijelova Srpske, već i čitave zajednice, da bi ona bila dinamičnija, kompaktnija i zdravija", rekao je Baštinac.

Izvršni direktor Centra za kreativni rad sa djecom "Dobri medo" Tatjana Kuruzović rekla je da je akcija zagovaranja zajedničkog fonda koji bi finansirao dugoročne programe socijalne i kulturne integracije djece i mladih iz ruralnih područja realizovana u okviru projekta "Djeca iz ruralnih područja imaju pravo na kulturu i umjetnost", čija je završna manifestacija danas otvoreni "Rur – urban fest".

Ona je dodala da je najveća razglednica na svijetu, dimenzija 10 puta šest metara, predstavljena 14. februara, pri čemu su potpis podrške akciji dali predstavnici kulturnog, umjetničkog i sportskog života Banjaluke.

"Osim toga, članovima skupštinskog odbora pripremili smo pismo sa konkretnim prijedlozima koje će se predati svakom narodnom poslaniku", rekla je Kuruzovićeva.

U okviru "Rur – urban festa" danas će biti otvorena izložba umjetničkih radova i fotografija iz protekle tri godine rada Centra za kreativni rad sa djecom, te održana prezentacija muzičkog albuma koji su radila djeca iz Omarske.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog