Vijesti

U Šamcu skupljaju potpise protiv rada Haškog tribunala i Suda BiH

ŠAMAC- Na gradskom trgu u Šamcu danas je počelo potpisivanje peticije protiv rada Haškog tribunala i Suda BiH. Iz šamačke Boračke organizacije navode da aktivisti prikupljaju potpise po domaćinstvima, te da će ova peticija biti dokaz i svjedočenje o nezadovoljstvu građana radom pomenutih institucija.


Predsjednik Boračke organizacije Šamac Lazar Blagojević rekao je da je prikupljanje potpisa prvi korak, nakon čega će pravni eksperti izraditi dokument koji će biti upućen u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

"Narodna skupština održaće posebnu sjednicu u vezi sa karakterom rata na prostorima bivše Jugoslavije i BiH, a iz toga će proisteći finalni dokument koji će biti proslijeđen Generalnoj skupštini UN, koja će u aprilu održati sjednicu o radu Haškog tribunala", dodao je Blagojević.

On je istakao da ovo nije akcija koja će se koristiti u dnevno-političke svrhe, nego da ima za cilj da zauvijek promijeni sliku o Srbima, koji su predstavljeni kao agresori u proteklom ratu.

Među potpisnicima danas bio je i učitelj u penziji Milovan Dujković, koji je istakao dugogodišnji selektivan rad sudova i tužilaštava, te ocijenio da ova akcija Boračke organizacije može doprinijeti da se promijeni sagledavanje proteklog rata u BiH.

Potpisivanje peticije protiv rada Haškog tribunala i Suda BiH počelo je danas i u Bijeljini.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog