Vijesti

Beko: Nisam opasnost za Vučića

BEOGRAD - Biznismen Milan Beko negirao je danas da predstavlja opasnost za bezbjednost prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića. Beko u pismu javnosti ističe da je riječ o najozbiljnijoj i najbesmislenijoj optužbi kojoj je bio izložen od Vučićevog šefa kabineta Alekse Jokića.

"Ubeđen sam da su besmislice iznete u intervjuu Alekse Jokića njegova lična izmišljotina", navodi Beko.

On smatra da je potpuno neubjedljivo da najmoćniji čovjek Srbije, ministar odbrane i koordinator svih nacionalnih bezbjednosnih struktura, nema o ovakvoj stvari "ubjedljivije izvore informisanja niti način da eventualne prijetnje osujeti od samonudećeg Jokića".

Beko je ocijenio da poslije ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića niko nema pravo da ignoriše realnu opasnost za svakog istaknutog pojedinca, ali da su na suprotnoj strani "tabloidno društvo, estradni politički voluntarizam i tabloidni mediji", koji predstavljaju "promotere zakona rulje i najveća su opasnost ukupnoj sigurnosti" i Vučićevoj i njegovoj.

"Povodom ove klevete imam nameru da preduzmem odlučne korake pred nadležnim institucijama koje brinu o javnoj bezbednosti. Sa gospodinom Jokićem ću se opet sresti na sudu", naveo je Beko.

Jokić je izjavio ranije danas da protiv Vučića postoje koncentrisani i sveobuhvatni napadi koji dolaze iz tajkunsko-političko-medijske sfere i da "Miroslav Mišković i Milan Beko, politički lideri koji gube pozicije i njihove medijske sluge, dobro znaju šta pripremaju".

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog