Vijesti

Zaplijenjeno 30 kg marihuane u Trebinju, sedam lica privedeno

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje su, juče i danas, u aktivnostima po operativnoj akciji „Mreža 2013“, na širem području centra, lišili slobode sedam lica i oduzeli više od 30 kilograma opojne droge marihuane.

Juče, 19.03.2013.godine, slobode su lišena četiri lica sa inicijalima A.I., A.Š., V.G. i B.Ć, svi iz Bileće. Tri lica su lišena slobode na području opštine Berkovići,  a jedno na području opštine Bileća. Pretragom terena je pronađena torba u kojoj se nalazilo 10 pakovanja, odnosno 10.734 grama opojne droge marihuane, a koju je odbacio jedan od osumnjičenih.

Pored droge pronađeni su i drugi predmeti koji će služiti kao dokaz u krivičnom postupku. Izvršeni su i pretresi terena i šest lokacija koja koriste ova lica. Osumnječeni su odranije poznati policiji, naime radi se o bezbjednosno interesantnim licima.

Lica sa inicijalima I.A., A.Š. i B.Ć. su dokumentovana kroz operativne akcije ''Trebišnjica'' i ''Hercegovina''. Nad osumnjičenima je izvršena kriminalistička obrada i isti su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 224 KZ Republike Srpske predati u nadležnost Okružnog tužilaštva u Trebinju.

Nastavkom ovih  aktivnosti, policijski službenici CJB Trebinje su jutros, u reonu Bilećkog jezera, lišili slobode tri lica i oduzeli više od 20 kilograma opojne droge marihuane - skanka.

Radi se o licima sa inicijalima P.R., D.V. i D.K., svi iz Trebinja. Nad istima je u toku kriminalistička obrada i druge mjere i radnje u cilju dokumentovanja KD Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 224 KZ Republike Srpske.

Policijski službenici CJB Trebinje su, tokom ove godine, ukupno oduzeli preko 40 kilograma opojne droge marihuane - skanka i dokumentovali ukupno sedam lica sa područja Trebinja i Bileće.

CJB Trebinje će i u narednom periodu nastaviti aktivnosti na sprečavanju i rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga kroz operativnu akciju „Mreža 2013“.

 (Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog