Vijesti

Poslanici u NS RS danas o zakonu o izmirenju poreskog duga

Narodna skupština Republike Srpske danas nastavlja sa zasjedanjem a na dnevnom redu je razmatranjem Nacrta zakona o načinu izmirenja poreskog duga. Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske prekinuta je juče zbog nedostatka kvoruma.

Poreska uprava RS nedavno je iznijela podatke o najvećim poreskim dužnicima u RS, tako trebinjski tekstilni kombinat "Novotex" u stečaju, ima dug od čak 50,4 miliona KM,  njega slijede JP "Šume RS" sa 20,75 miliona i Klinički centar Istočno Sarajevo 16,7 miliona KM.

Među prvih deset poreskih dužnika nalaze se firme "Darko produkt" iz Laktaša sa 14,8 miliona, "Famos" Istočno Sarajevo sa 11,9 miliona KM, "Dobojputevi" u stečaju 11,7 miliona, "Balkal" Banjaluka 11,3 miliona, bijeljinska "Sava" u stečaju 11,1 milion, "Maglić" iz Foče u stečaju 9,9 miliona i "Extra trgovina" Laktaši sa 9,6 miliona KM.

Osim ovog Nacrta zakona poslanici bi trebalo da razmatraju  i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poreskom postupku Republike Srpske i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima.

Nakon ovog seta zakona o poreskoj politici trebalo bi da uslijedi razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima Republike Srpske i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama.

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske juče su razmotrili više prijedloga zakona, kao i Nacrt zakona o Agenciji za bankarstvo Republike Srpske.

Prije nastavka sjednice biće održana svečana sjednica na kojoj će se poslanicima obratiti predsjednik parlamenta Flandrije Jan Peumans.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog