Region

Đukanović: Čiste su mi ruke od kad se ne rukujem s Koštunicom

Crnogorski premijer Milo Đukanović odgovorio je predsjedniku Demokratske stranke Srbije Vojislavu Koštunici na njegovu prozivku u vezi sa ubistvom urednika lista Dan riječima da "mirno spava" i da mu je "savijest mirna".

Đukanović je dodao da su mu "ruke čiste posebno otkako, ni u protokolarne svrhe, ne mora da pruža ruku" Vojislavu Koštunici. Đukanović je u ponedjeljak optužio Koštunicu da stoji iza ubistva urednika Dana Duška Jovanovića, što je predsjednik DSS odbacio u reagovanju, pozivajući crnogorskog premijera da se izjasni da li su mu "ruke čiste, a savijest mirna".

"Vrlo mirno spavam, vrlo sam mirne savijesti i ruke su mi vrlo čiste, posebno otkako, ni u protkolarne svrhe, ne moram da je pružim Vojislavu Koštunici", odgovorio je Đukanović novinarima, nakon premijerskog sata u Skupštini Crne Gore.

Ponovio je svoj raniji stav da je Koštunica, kao i njegov prethodnik na čelu SRJ Slobodan Milošević, zloupotrebljavao bezbjednosno-obaveštajne strukture Vojske Jugoslavije protiv svojih političkih protivnika.

Crnogorski premijer je nastavio navodima da je list Dan tokom NATO bombardovanja 1999. godine dijeljen u kasarnama Vojske Jugoslavije "kao izvor patriotskog nadahnuća u Miloševićevom privatnom ratu protiv međunarodne zajednice".

 "Da li treba da vas podsjećam da je Dan dobio besplatnu štampariju iz saveznih robnih rezervi i besplatno dobijao hartiju za štampanje novine, što nije bilo karakteristično ni za jednu drugu novinu. Zašto nisu Pobjeda, Politika, Blic... dijeljeni besplatno VJ, nego Dan", rekao je Đukanović.

(Vestionline/Frontal)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog