Vijesti

Napadi na "eMeSDijadu" u službi samopromocije

Predstavnici Mladih socijaldemokrata objavili su na stranačkom portalu reakciju na kolumnu Srđana Puhala "Valjanje u Blatu" objavljene na Frontalu. Tekst "Napadi na `eMeSDijadu` u službi samopromocije" u cjelini prenosimo sa snsd.info .

Ne razumijem zašto bi odlazak Mladih socijaldemokrata u Mađarsku na "eMeSDijadu" bio bilo čija briga, osim članova i organa SNSD - a i MSD - a, rekao je predsjednik Konkursne komisije "eMeSDijade" Miloš Lukić.

"Ne znam zašto nekoga zanima gdje će da idu Mladi socijaldemokrati, koji će putovanje platiti svojim novcem i novcem naše stranke. Ova "eMeSDijada" je jedan od projekata koji za cilj ima jačanje mladih kadrova SNSD - a kroz edukacione programe, ali i stvaranje jače unutrašnje kohezije među našim članstvom i jedino što mi pada na pamet, kada vidim da je neko napada, je da je taj neko protiv jakog SNSD - a koji se bori za jaku Republiku Srpsku", rekao je Lukić upitan da prokomentariše tekst kolumniste portala "Frontal. ba" Srđana Puhala o "eMeSDijadi".

Lukić je iznio stav da su se u medijima Republike Srpske u posljednje vrijeme pojavili kvaziautori koji nemaju nikakav lični kapacitet i svoj kapacitet crpe iz napadanja drugih i "analiziranja" poteza drugih, takvi potezi su i napadi na Godišnji kamp Mladih socijaldemokrata u posljednjih nekoliko dana.

"Ti ljudi, iza kojih ne stoje nikakvi profesionalni rezultati, osim što podređuju interese javnosti i društva samopromociji, zauzimaju i mjesta pravim javnim radnicima", rekao je Lukić.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Dušan Petrović je rekao da je Mađarska izabrana kao najjeftinija destinacija u odnosu na sve zemlje u regionu.

"Analiza ponuda je pokazala da je Balaton, u istom periodu, duplo jeftiniji nego Ohrid. Što se tiče perioda u kome se održava "eMeSDijada" smatram da je on dobar jer će pomoći našim članovima, koji su studenti, da "napune baterije" pred ispitni rok. Ovo će biti i prilika drugaricama i drugovima da za 80 maraka otputuju u jednu zemlju Evropske unije. U okviru "eMeSDijade je planiran i susret sa mađarskim socijaldemokratima koji će naše članove upoznati sa problemima sa kojim se oni susreću i prenijeti nam iskustva socijaldemokrata iz Evropske unije, nadamo se da će ova posjeta ojačati našu saradnju i stvaranje prijateljskih odnosa", istakao je Petrović.

Miloš Lukić je pozvao Srđana Puhala da se prijavi na konkurs za "eMeSDijadu".

"On kaže da se osjeća kao mlad i kao socijaldemokrata i ja ga pozivam da se prijavi na naš konkurs, ali ga odmah opominjem da ukoliko ne ispunjava uslove neće biti odabran i da nema potrebe da bilo koga zove telefonom. Kriteriji za odlazak na "eMeSDijadu" su jasni svima koji su pogledali aplikacioni formular, a Predsjedništvo MSD - a će na osnovu njih vršiti odabir učesnika", rekao je Lukić.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog