Region

Dva pobjednika na crnogorskim predsjedničkim izborima?

PODGORICA - Oba predsjednička kandidata u Crnoj Gori proglasila su noćas pobjedu za izborima. Predsjednički kandidat vladajuće Demokratske partije socijalista Filip Vujanović izjavio je da je, nakon prebrojavanja cjelokupnog izbornog materijala, osvojio 51,3 odsto glasova, a njegov protivkandidat Miodrag Lekić 48,7 odsto.

Vujanović je rekao da je njegova pobjeda na izborima čista i da će to potvrditi i Državna izborna komisija.

On je pozvao sve da imaju odgovoran odnos prema izbornom rezultatu i naveo da izborni štab njegovog protivkandidata ima drugačije podatke.

"Suočeni smo sa činjenicom da se pobjeda ne priznaje, moramo imati odgovoran odnos prema rezultatu i zato pozivam građane da sačekamo da moju pobjedu potvrdi i DIK. Ovo je pobjeda svih nas i za dobro Crne Gore", rekao je Vujanović obraćajući se pristalicama.

Nezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić rekao je da, na osnovu 97 odsto prebrojanih glasova, dobio povjerenje građana i pozvao Državnu izbornu komisiju da bude na visini zadatka i da prebroji svaki listić.

"Većina je meni ukazala povjerenje. Postoji indicija da se u posljednji čas sa veoma problematičnim rezultatima iz Rožaja može preokrenuti situacija i mi smo rezervisani prema tome", rekao je Lekić.

On je upozorio Vujanovića na ozbiljnost u davanju izjava i dodao da se zalaže za legitimnost izbora i da neće priznati krađu.

"Ovaj udar, koji ima elemente državnog udara saopštavanjem netačnih rezultata, odbacujem i pozivam protivničku stranu na ozbiljnost i odgovornost", rekao je Lekić.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog