Region

O sporazumu prvo Vlada, pa parlament Srbije

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović najavio je da će odluku o sazivanju sjednice parlamenta o prijedlogu sporazuma sa Prištinom donijeti nakon što se o tome izjasni Vlada.

Stefanović je rekao da će u konsultacijama sa poslaničkim grupama donijeti odluku o tome kada je najbolje da se sazove sjednica republičkog parlamenta.

On je naveo da će se o prijedlogu sporazuma u narednim nekoliko dana izjašnjavati najznačajnije političke stranke, prenose beogradski mediji.

"Nakon toga Vlada će doneti odluku da li prihvata ili neprihvata sporazum", rekao je Stefanović novinarima, napomenuvši da se Srbija još nije izjasnila o sporazumu.

Ministar zdravlja Srbije Slavica Đukić Dejanović ranije je rekla
da bi sjednica Vlade Srbije, na kojoj će biti donesena odluka o prihvatanju ili odbijanju teksta sporazuma Beograda i Prištine, mogla da bude održana večeras ili u ponedjeljak rano ujutru.

Sporazumom, koji su u petak u Briselu parafirali Beograd i Priština, uspostavljena je zajednica/asocijacija srpskih većinskih opština na Kosovu, a dvije strane su se obavezale da neće blokirati jedna drugu u evropskim integracijama.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog