Vijesti

Ugostiteljski objekat na Banj brdu dat u zakup za 200 KM mjesečno

U okviru teksta koji su danas prenijeli portali, a koji je objavio Euroblic da su banjalučka izletišta spremna za proslavu prvog maja, jedna informacija nam je zapala za oko, tačnije izjava direktora Turističke organizacije Banja Luka, Ostoje Barašina.

On je istakao da se se, uoči praznika nada još jednom novitetu na Banja brdu.

"Naime, dugo zatvoreni ugostiteljski objekat na ovom izletištu trebalo bi da počne sa radom. Direktnom pogodbom objekat površine dvadeset kvadrata dat je u zakup trgovcu Danku Galiću, koji na godišnjem nivou plaća 2.400 maraka za njegovo korišćenje",  rekao je Barašin.

Ovakva cijena na godišnjem nivou smješta ovaj poslovni prostor među najjefinijim koji postoje ne samo na banjalučkoj regiji, nego i šire. Mjesečno rentanje ovog objekta prema tome iznosi 200 KM, što bi i mnogi od onih koji iznajmljuju jednosobne stanove po ovoj cijeni prihvatili da žive u njemu, iako jestepar kilometara udaljen od centra grada.

Kako se dalje navodi u spomenutom tekstu Galić ipak nije mogao da potvrdi da li će kafić biti opremljen i otvoren prije Prvog maja. Kako kaže, dobio je potrebne dozvole od uprave grada i Poreske uprave RS, ali navodi da još čeka od Uprave za indirektno oporezivanje da ga uključi u registar obveznika PDV-a.

“Želja nam je da ovo izletište učinimo atraktivnim i građanima priuštimo zanimljive sadržaje kako bi ovde dolazili svaki dan, a ne samo u vrijeme praznika. Za početak će se Banjalučani moći odmoriti i okrijepiti, ali planiramo još da postavim i stolove za stoni tenis, kao i igralište za djecu, naravno sve uz saglasnost Grada”, kaže Galić.

Ovaj preduzetnik najavljuje da će investirati i u uređenje izvorišta Zmajevac, kako bi se obezbjedila pitka voda za posjetioce.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog