Region

Nikolić: Srbija nema mladost za besmisleno žrtvovanje kakvo se pamti iz skorije prošlosti

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Srbija nema mladosti za besmisleno žrtvovanje, kakvo se pamti iz skorije prošlosti, i poručio da je cilj aktuelne vlasti savremena i moderna Srbija, koja je lider u regionu."Naša razvojna šansa je društvo bez kriminala i korupcije. Srbija prepoznatljiva kao poželjna destinacija za investiranje", rekao je Nikolić za magazin "Odbrana“.

Odgovarajući na pitanje kako vidi Kosovo i Metohiju u narednim godinama i život Srba u pokrajini, Nikolić je rekao da je cilj "bolji život svih građana Srbije".

On je ocijenio da državni vrh treba još intenzivnije da radi na rješavanju teške situacije u kojoj se nalaze građani Kosova i Metohije i iznalaženju rješenja koje će omogućiti uređen život.

"Mi živimo sa svojim narodom, znamo šta oseća i donećemo rešenja za dobrobit većine građana. Neki možda neće biti zadovoljni, možda to rešenje neće biti svakome po volji, možda neće biti najbrže, ali oni koji su na vlasti moraju hrabro da vode državu. Hrabro i mudro", poručio je Nikolić.

On je rekao i da je ključni problem Srbije, na kome se konstantno radi, očuvanje teritorijalnog integriteta, ali da su ogromni opterećenje i nasljeđe prethodnih vlasti - teška ekonomska situacija, krađe u privatizaciji, stečaj ogromnog broja preduzeća, pa samim tim i visoka, nezabilježena stopa nezaposlenosti, kriminal i korupcija.

Govoreći o evrointegracijama, Nikolić je rekao da je Srbija mnogo vremena i napora uložila u svoj put ka EU i da bi dobijanje datuma za početak pregovora bilo izraz podrške Srbiji i znak potencijalnim investitorima kojima su u uslovima ekonomske krize potrebni sigurnost i podsticaj.

On je naveo i da je aktuelna vlast zatekla Srbiju okrenutu isključivo na jednu stranu, sa pogledom na Zapad, a da je za kratko vrijeme otvorila mnoga vrata, ne samo na Istoku, u Rusiji.

"Obratili smo se tradicionalnim prijateljima koji su, nažalost, u prethodnom periodu bili zapostavljani", rekao je Nikolić.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog