Vijesti

Slučaj Fruktona - Potvrđena optužnica Popoviću, Župljaninu i Đukiću

Banjaluka - Banjalučki Okružni sud potvrdio je optužnicu protiv predsjednika Upravnog odbora i Skupštine akcionara “Fruktone” Nedeljka Popovića i još dvije osobe koji se terete za milionske zloupotrebe u slučaju prodaje zemljišta “Fruktone”.

Osim Popovića koji se tereti oštećenje i povlašćivanje povjerilaca za isto djelo optužen je direktor preduzeća “Interinvest Krajs” Slobodan Župljanin.

Bivši pomoćnik direktora banjalučke područne jedinice Poreske uprave RS Vitomir Đukić optužen je za krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Specijalno tužilaštvo RS tereti njih trojicu da su zemljište i objekte u vlasništvu “Fruktone” u ulici Beogradska 24 prodali za iznos od 10.500.000,00 KM plaćajući sa istim novcem nepostojeća i nedospjela potraživanja na nekretninama na kojima je bila uspostavljena hipoteka radi naplate poreskog duga “Fruktoni”od strane Poreske uprave RS.

Na zemljištu i objektima koji su prodati bila je upisana hipoteka zbog čega su Popović i ostali prodajom oštetili povjerioce "Fruktone" u kojoj je pokrenut stečaj i tako onemogućili naplatu poreskog duga u iznosu od 4,35 miliona maraka.

(Glassrpske.com/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog