Vijesti

U Tribunalu sutra radno - nastavlja se suđenje Hadžiću

HAG - Suđenje generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu biće nastavljeno sutra, kada se u sudnicu vraća i nekadašnji predsjednik Republike Srpske Krajine Goran Hadžić.

Tužilaštvo će, kako je najavljeno, tokom suđenja Mladiću saslušati još dva vojnika koji su pripadali Holandskom bataljonu Unprofora, zaduženom za zaštićenu zonu Srebrenica u julu 1995. godine, te jednog holandskog generala.

Zbog angažovanja prevodilaca za holandski jezik ponovo je prekinuto svjedočenje francuskog inspektora Žana-Renea Rueza koji je od 1995. do 2001. godine, kao istražilac haškog tužilaštva, vodio istragu o događajima u Srebrenici poslije ulaska Vojske Republike Srpske 11. jula 1995. godine.

Datum kada će se Ruez vratiti u Hag da bi odbrana dovršila unakrsno ispitivanje biće naknadno određen.

Poslije pauze od dvije sedmice, u sudnicu se vraća Goran Hadžić kome se sudi zbog zločina nad nesrpskim stanovništvom u istočnoj Hrvatskoj, počinjenih od juna 1991. do kraja 1993. godine.

Hadžić je bio predsjednik Vlade Srpske autonomne oblasti Slavonija, Baranja i zapadni Srem, a zatim predsjednik Republike Srpske Krajine /RSK/.

Nastavak suđenja bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, najavljen je za 7. maj.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog