Region

Vučić: Srbija ima brojne mehanizme za provođenje briselskog sporazuma

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ima brojne mehnizme za provođenje briselskog sporazuma, ali da to želi da radi u dogovoru sa legitimnim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

"Država ne želi da pokazuje ni silu niti moć, ne zato što nije jaka, naprotiv, zato što je jaka i zato što su oni koji je vode mnogo jači od onih koji joj se suprotstavljaju. Zato pružamo ruku i želimo da razgovaramo, a ne da se silimo i izgovaramo teške, ružne reči kao što neki od njih izgovaraju", rekao je Vučić novinarima prilikom posjete 250. raketnoj brigadi u selu Zuce kod Beograda.

Ističući da će se razgovarati i sa predstavnicima Srba južno od Ibra, Vučić je napomenuo da tu ima i problema legalnosti i legitimiteta, jer u nekim opštinama ima i po tri-četiri rukovodstva.

"Moja namera je da, pre svega, posetim sever Kosova i Metohije, ali i mnoga mesta južno od Ibra. Želim da razgovaram sa našim narodom, tamo idem zbog našeg naroda. Ponosan na način na koji smo se borili za svoju zemlju i interese svog naroda", ukazao je Vučić.

Vučić je vaskršnje jutro proveo u selu Zuce kod Beograda sa pripadnicima 250. raketne brigade u kasarni "Major Dragutin Gavrilović", gdje je prisustvovao pokaznoj vježbi dežurne raketne baterije.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog