Vijesti

Uhapšeno 12 dilera u RS

BANjALUKA - U policijskoj akciji “Ulica” u utorak je uhapšeno 12 dilera, na području Zvornika, Bijeljine i Lopara, potvrđeno je “Novostima” u Policiji RS.

Akcija je trajala od jutarnjih časova, a policija CJB Bijeljina i SJB Zvornik pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljini, sprovodili su akciju čiji je cilj dokumentovanje krivičnih djela iz oblasti neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, slobode su lišeni Valentin Zrilić, Kristijan Lekić, Aleksandar Gavrić, Nebojša Glavaš i Borislav Cvijetinović, svi iz Bijeljine.

S druge strane u Zvorniku su privedeni Zdravko Bošković, Nedžad Avdić i Safet Avdić, u Milićima Darko Mišić i Dragiša Lalović, dok je u Loparama uhapšen Siniša Erić. Policija je u sklopu iste akcije obavila i pretrese prostorija i objekata na 15 lokacija na području Bijeljine, Zvornika, Lopara, Milića i Bratunca, a koje su koristili uhapšeni. Iz policije je navedeno da je zaplijenjena i određena količina opojnih droga, oružja, predmeta i sredstava koja se dovode u vezu s izvršenjem ovih krivičnih djela.

Kako saznajemo u policiji, uhapšeni su njihovi stari znanci, ali se, očigledno, čekala prava prilika da ih, uz obilje dokaza, uhapse, “obrade” i predaju na dalje procesuiranje. Kako su, gdje, sa kim i uz čiju eventualnu pomoć sa mjesta gdje ne bi smjelo da je bude, trgovali narkoticima, biće samo neka od pitanja na kojima će insistirati istraga. Policija će poslije takozvane kriminalističke obrade osumnjičene privesti Okružnom tužilaštvu u Bijeljini, koje će, poslije saslušanja, odlučiti da li će i za koga, eventualno, zatražiti pritvor. Policija ima pravo da ih zadrži 24 časa, koliko mogu biti u pritvoru i dok Tužilaštvo ne donese odluku.

(Novosti/Frontal)
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog