Vijesti

BiH građani turistički u Rusiju bez viza

U Moskvi je potpisan sporazum o olakšavanju viznog režima BiH i Rusije, koji predviđa bezvizni režim za građane dvije zemlje koji putuju u turističku posjetu u trajanju do 30 dana.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov najavio je da će Rusija raditi na ubrzanju potpisivanja sporazuma sa BiH o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.
 
Lagumdžija je tokom sastanka rekao da BiH računa na otvaranje direktne avio-linije između Moskve i Sarajeva.
 
"Kada planiram put u Moskvu moram da biram da li da letim preko Beča ili Istambula. Nadam se da će ubuduće postojati direktna avio-linija Moskva-Sarajevo", rekao je Lagumdžija.
 
On je dodao da je BiH zainteresovana i za razvoj i jačanje saradnje sa Rusijom u oblasti ekonomije, trgovine, kulture, obrazovanja i turizma. 
 
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović pozdravio je danas potpisivanje Sporazuma o olakšavanju viznog režima BiH i Rusije.
 
"Za BiH je u cjelini važno da olakša vizni režim i to se treba i ubuduće raditi. Rusija je velika sila, pola BiH voli Ruse kao naciju, ali je važnije što oni ulažu na ovaj prostor i što žele da imaju dobre odnose sa cijelom BiH", rekao je Radmanović Srni. 
 
On je istakao da, kada su u pitanju velike zemlje koje ulažu u BiH i utiču na politička dešavanja, onda BiH tu mora popuštati. 
 
"Veoma je važno što je taj sporazum potpisan. BiH ima generalni stav da se drži reciprociteta, što znači da ako se našim građanim traže vize i mi ih za te zemlje tražimo", dodao je Radmanović. 
 
(Mondo/Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog