Region

Stari ministri slaba karika Vladi Srbije

NOVI SAD– Politički analitičar Vesna Pešić ocijenila je da je jedna od slabosti aktuelne Vlade Srbije starost njenih ministara, koji teško mogu da se uhvate u koštac sa suštinskim promjenama koje zahtijevaju evropske integracije.

"Mrkonjić /Milutin/ je blizu 70, a Krkobabić /Jovan/ skoro 80 godina. To je slabost aktuelne Vlade, jer čovek u tim godinama, što znam iz ličnog iskustva, nema tu snagu da uopšte može da radi, a kamoli da se i duplo više od radnog vremena uhvati svakodnevno u koštac sa suštinskim promena koje zahtevaju evrointegracije", rekla je Pešićeva za novosadski "Dnevnik".

Ona je, uoči razgovora o rekonstrukciji Vlade, istakla da u Srbiji nijedna stranka trenutno nema dovoljno kapaciteta da "izgura" sva pitanja koja su na dnevnom redu.

"Gde god da zagrebete to je sve skandalozno. Sada bi najvažnije bilo da se mobilišu sve moguće vredne snage da bi mi izgurali sve šta nam predstoji", navela je Pešićeva, koja se poslije prošlogodišnjih izbora povukla iz aktivnog političkog života.

(Agencije/Frotnal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog