Vijesti

Obradović: Nismo se žalili na na Klinički centar, već na studentsku menzu

Načelnica Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Banjaluka dr Zdravka Kezić precizirala je da je zaključno sa 10. julom 2013. godine hospitalizovano 25 studenata oboljelih od akutnog febrilnog gastroenteritisa, a sa danjašnjim danom na kućno liječenje pušteno je 16 studenata, te da je na bolničkom liječenju zadržano još devet studenata.

“Laboratorijskom analizom stolice-koprokulturom do sada je kod 18 studenata izolovana bakterija enteridis. Studenti koji su zadržani na liječenju se oporavljaju i uskoro će biti  pušteni na kućno liječenje. Studenti koji su zadržani na liječenju imaju malo težu kliničku sliku oboljenja, a kod svih oboljelih studenata koji su primljeni na Kliniku ustanovljena je srednja teška klinička slika salmoneloze, što znači da nije bilo teških kliničkih slika sa komplikacijama. U Kliniku za infektivne bolesti juče, 11. jula 2013. godine nije primljen ni jedan student”, izjavila je načelnica Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Banjaluka, dr Zdravka Kezić.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Kliničkog centra Banja Luka dr Duško Račić objasnio je da je izvršeno anketiranje i analiza stepena zadovoljstva uslovima liječenja na Klinici za infektivne bolesti na koju su zbrinuti studenti, ističući da je prosjek ocjene studenata kvalitetom liječenja na ovoj Klinici preko 4,5 što se uklapa u rezultate godišnjih analiza stepena zadovoljstva pacijenata Kliničkog centra. Ispitanici su naglasili da su izuzetno zadovoljni radom medicinskog osoblja Klinike, te da nisu čekali na prijem, a korektnost medicinskih sestara ocjenjena je ocjenom 4,6. 90% od ukupnog broja anketiranih pacijenata izjasnili su se da su dobili i razumjeli savjete  doktora vezane za njihovu dijagnozu, te da je snadbdjevenost lijekovima  vrlo dobro sa prosječnom ocjenom 4,0. Higijena u klinici je ocjenjena prosječnom ocjenom 3,8.

“Danas će sa liječenja u Klinici za infektivne bolesti biti otpušteno još 12 pacijenata. Svi studenti su popunili anketu koju dajemo svim našim pacijentima, postavljena su im standardna, rutinska pitanja i ukupna ocjena studenata kvalitetom tretmana i liječenja na Klinici za infektivne bolesti više je nego pozitivna. Dinamika otpuštanja studenata je prilagođena dnevnom redu Klinike za infektivne bolesti”, rekao je novinarima v.d generalnog direktora Kliničkog centra Banjaluka Duško Račić .

Dr Duško Račić, v.d. generalnog direktora Kliničkog centra Banjaluka i dr Zdravka Kezić načelnica Klinike za infektivne bolesti razgovarali su sa predsjednikom, potpredsjednikom i generalnim sekretarom Unije studenata Republike Srpske Predragom Govedaricom, Borivojem Obradovićem i Miloradom Božićem, sa kojima su posjetili studente koji su zadržani na liječenju na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Banjaluka zbog trovanja. Predstavnici Unije studenata Republike Srpske zahvalili su Kliničkom centru Banja Luka i Klinici za infektivne bolesti na tretmanu koji su pružili oboljelim studentima.“ 

Razgovarali smo sa kolegama, oni se osjećaju dobro i danas većina njih ide kući.

„Ovom prilikom se zahvaljujem načelnici Klinike za infektivne bolesti na odličnom tretmanu, terapiji i ophođenju prema kolegama kao i v.d. generalnom direktoru Dušku Račiću“, rekao je Predrag Govedarica, predsjednik Unije studenata Republike Srpske.  

Borivoje Obradović, potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske izjavio je da je najvažnije da su svi studenti dobro i da je u javnosti podignuta prevelika pompa oko problema koji je vrlo brzo riješen. 

„Pojedini mediji su zloupotrebili naše saopštenje i napravljena je pompa oko nečega što je odmah riješeno. Niko nije prenio naše izjave u kojima smo se zahvalili načelnici Klinike za infektivne bolesti i Kliničkom centru. Studenti se nisu žalili na Klinički centar, već na Studentsku menzu“, izjavio je Obradović novinarima. 

Studente koji se nalaze na liječenju u Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra posjetili su i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija i pomoćnica ministra za visoko obrazovanje Radmila Pejić.  

(Frontal)

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog