Anketa

Nova anketa – Da se danas održavaju izbori glasao/la bih za...

Iako je do opštih izbora u Bosni i Hercegovini ostalo još 447 dana, od relevantnih političkih predstavnika u Republici Srpskoj svakodnevno se može čuti da je predizborna kampanja već počela.

Lideri najvećih stranaka, kako iz opozicije tako i pozicije, već su najavili svoje pobjede. S jedne strane lider SNSD-a, Milorad Dodik uvjeren je u dominaciju svoje stranke i u oktobru 2014. godine dok se s druge strane SDS, osokoljen uspjehom na tek minulim lokalnim izborima, nudi kao predvodnik promjena u Republici Srpskoj. Njihov lider, Mladen Bosić, je najavio „rušenje Dodika“ iako se u nekoliko opština i gradova, kao i na BH nivou ove stranke nalaze u koaliciji.

Osim toga, iz SDS-a ističu i spremnost formiranja zajedničkog opozicionog bloka protiv aktuelne vladajuće koalicije.

I druge parlamentarne opozicione partije PDP, NDP i SRS RS već su spermne za udruživanje po ovom osnovu, ali će za stvarnje jednog bloka sigurno morati prihvatiti uslove koje će nametnuti SDS.

Zbog velike kombinatorike, u ovom anketnom pitanju ćemo izbaciti mogućnost glasanja za koalicije već ćemo kao moguće odgovore navesti samo parlamentarne partije sa sjedištem u RS. Tome dodajemo još i mogućnost „Neću glasati“

Da se danas održavaju izbori glasao/la bih za...

SNSD

SDS

PDP

DNS

SP

NDP

SRS RS

Neću glasati

 

(Frontal)



Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog