Vijesti

Vlajki: Uvjeren sam da se Dodik neće kandidovati za predsjednika Republike Srpske

BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki ocijenio je da bi rušenje predsjednika Srpske Milorada Dodika značilo propadanje Republike Srpske, odnosno gubljenje sadašnjeg stepena njene samostalnosti.

"Šta god ko mislio o Miloradu Dodiku, mislim da je on uspio zainteresovati svijet za Republiku Srpsku i napraviti od nje maltene državno-pravni subjekt unutar BiH. Za sada ne vidim nijednu snagu i osobu unutar političkog miljea Srpske koja bi bila u stanju to da nastavi", istakao je Vlajki.

On je za "Blic" rekao da se dobar dio međunarodne zajednice maćehinski odnosi prema Republici Srpskoj, a posebno SAD. "Sve ide u pravcu da se uništi sve što je srpsko. Posebno su ti pritisci evidentni prema Dodiku, koji se, vidjevši šta Zapad radi, na čelu sa SAD, okrenuo Rusiji", naglasio je Vlajki.

On je izrazio bojazan da se Dodik neće kandidovati na narednim izborima i uvjerenje da se unutar SNSD-a već razmišlja o nekom drugom kandidatu, dodavši da će Dodik možda otići u zajedničke institucije BiH.

"Uvjeren sam da se neće kandidovati za predsjednika Republike Srpske, a u stranci je puno kandidata", naveo je Vlajki.

On je ponovio da je jedan od projekata u BiH stvaranje pet regija, zatim unitarizacija BiH, te podjela Srpske na dva dijela.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog