Region

Keljmendi planirao atentat na Vučića!

Beograd - Osnovano se sumnja da grupa islamista koju je Bezbjedonosno-informativna agencija uhapsila nadomak Aranđelovca, nije organizovala kamp vjerskih fanatika - vehabija, kako se u prvi mah sumnjalo, već je planirala atentat na vicepremijera Aleksandra Vučića, po nalogu uhapšenog narko-bosa Nasera Keljmendija, prenose agencije.

Kako otkriva sagovornik, srpske službe bezbjednosti su još prije nekoliko mjeseci otkrile naoražunu grupu, i od tad traju operativna obrada i praćenje osoba koje su se pojavljivale u kući u selu Bosuta kraj Aranđelovca.

Pijre nekoliko mjeseci već je osujećen jedan napad na potpredsjednika Vlade. Prema operativnim podacima sa terena, na kolonu automobila u njegovoj pratnji koja je trebalo da prođe kroz Šumadiju pripreman je klasičan prepad. Trasa puta je tada u posljednji čas promjenjena, pripremana akcija je osujećena, ali je nastavljena potraga za osobama koje su se sumnjičile za planiranje napada. Akcija njihovog hapšenja je dugo pripremana i na kraju pažljivo izvedena, a sumnja se da je religijska pozadina njihovog boravka u šumadijskom selu bila samo paravan - navodi obaviješteni izvor, prenose beogradski mediji.

U selu Bosuta uhapšeni su vojni penzioneri T. P. i još četvorica ljudi, a policija je u kući pronašla “škorpione”, municiju, bombe i drugu opremu.

Kako je BIA otkrila, najbliži saradnici narko-bosa, koji pokrivaju teritoriju Kosova, Novoga Pazara i Bosne, sastali su se u više navrata na raznim lokacijama i planirali ubistvo potpredsjednika srpske vlade.

Direktan povod su bile informacije koje su kružile podzemljem o tome kako srpski državni organi, uz podršku SAD, pregovaraju sa Darkom Šarićem, koji je bio svjedok saradnik u velikom procesu protiv balkanskog narko-bosa. Panika je naročito zavladala kada je počeo da se steže obruč oko Nasera Keljmendija, neposredno pred njegovo hapšenje na Kosovu - kaže izvor.

On dodaje da je Vučić upozoren da mu narko-kartel radi o glavi, ali da lider SNS-a to nije ozbiljno shvatio.

Tek kasnije, u medijima se oglasio njegov šef kabineta Aleksa Jokić priznavši da njegovom šefu prijeti ozbiljna opasnost.

(Glas Srpske/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog