Vijesti

MUP RS podnio dva izvještaja zbog zloupotreba u Ministarstvu

Policijski službenici Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i korupcije Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su povodom istraživanja zloupotreba u MUP-u RS dostavili Specijalnom tužilaštvu RS dva izvještaja gdje je utvrđeno postojanje elemenata krivičnih djela.

autro: Frontal

Prvi izvještaj je podnesen zbog zloupotreba kod rekonstrukcije Policijske stanice Laktaši i izgradnje Policijske stanice Ljubinje protiv M.Đ., bivšeg načelnika Uprave za materijalno finansijske i imovinske poslove MUP RS jer postoje osnovi sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz čl.347 KZ RS, M.S. bivšeg šefa Odsjeka za izgradnju i održavanje u MUP RS jer postoje osnove da je izvršio krivično djelo zuloupotreba službenog položaja  iz čl.347 KZ RS, saopšteno je iz MUP RS.

Prijava je podnesena još i protiv G.V. odgovornog lica ispred preduzeća AD“Plan“ Banjaluka sa kojim je MUP RS zaključio Ugovor o obavljanju poslova stučnog nadzora nad izvođenjem radova na objektu PS Laktaši jer postoje osnovi sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja  iz čl.347 KZ RS., D.D. direktora preduzeća „Zmaj“ d.o.o Sokolac koje bilo izvođač radova na adaptaciji i dogradnji objekta PS Laktaši i izgradnji objekta PS Ljubinje jer postoje osnovi sumnje da je  izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave iz čl.377 KZ RS.

Drugi izvještaj je dostavljen Specijalnom tužilaštvu izvještaj zbog zlopupotreba elektroenergetskog objekta (trafostanica) MBTS “MUP-2“, vlasništvo MUP-a RS koja se nalazi u sastavu poslovne zgrade MUP-a RS u Banjaluci u ulici Desanke Maksimivić br. 4  protiv:                                                                                                                                     - M.Đ. bivšeg načelnika Uprave za materijalno finansijske i imovinske poslove MUP RS jer postoje osnovi sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz čl.347 KZ RS, R.N. bivšeg rukovodioca Sektora za razvoj elektroenergetskog sistema u preduzeću „Elektrodistribucija“ RJ Banjaluka jer postoje osnovi sumnje da je  izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz čl.347 KZ RS. i falsifikovanje isprave iz čl.377 KZ RS

S obzirom da je M.Đ. zaposlen u MUP-u RS u statusu državnog službenika, po podnošenju ovih izvještaja Specijalnom tužilaštvu RS, ovo lice je suspendovano i podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka.

Lice M.S. od 2008. godine nije zaposleno u MUP-u RS.


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog