Vijesti

Tužilaštvo Srbije: Nije u toku akcija hapšenja lica iz RS zbog ratnih zločina

BEOGRAD - Nije tačna informacija da je u toku policijska akcija u kojoj se provjerava identitet ljudi sa dvojnim državljanstvom Srbije i BiH, rečeno je Srni u Tužilaštvu Srbije za ratne zločine.

"Nema nikakve organizovane policijske akcije koja se može nazvati akcijom hapšenja nekoga ko ima dvojno državljanstvo. To su redovne provere koje nemaju veze čak ni sa nekim predmetima i nema nikakvih hapšenja", rečeno je u tužilaštvu.

Navedeno je da srpsko tužilaštvo radi na mnogim predmetima ratnih zločina, u kojima neko može da bude svjedok. "To ništa ne znači. Radimo neke provere vezano za protokol /tužilaštava Srbije i BiH/, ali to se radi kompjuterski, a ne ide se na vrata", navode u tužilaštvu.

Pojedini mediji u Republici Srpskoj javili su da je u Srbiji u toku policijska akcija provjere identiteta i adresa stanovanja lica koja imaju dvojno državljanstvo, Srbije i BiH, a koje Tužilaštvo BiH tereti za ratne zločine.

Mediji su naveli da je riječ o grupi od 15 lica, bivših visokih državnih, policijskih i vojnih funkcionera Republike Srpske, a da se akcija provodi po nalogu Tužilaštva Srbije za ratne zločine.

U Briselu je 31. januara potpisan protokol kojim se tužilaštva Srbije i BiH obavezuju na ispunjavanje međusobnih zahtjeva.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog