Vijesti

Talentovani informatičari u posjeti AIDRS

Polaznici kampa za talentovane informatičare srednjih škola Republike Srpske „ProgrameRSijada“, u organizaciji Gimnazije Banja Luka, posjetili su Agenciju za informaciono društvo Republike Srpske, gdje ih je direktor Srđan Rajčević upoznao sa aktivnostima i planovima, te načinom rada ove institucije.

izvor: Frontal

Mladi informatičari su imali priliku da se informišu o ulozi AIDRS u izgradnji informacionog društva u Republici Srpskoj, a najviše su se zanimali za uvođenje elektronskog potpisa u upravu, te kako Agencija, kao prva institucija koja rad zasniva na programu „Institucija bez papira“, zaista funkcioniše bez upotrebe papira.

Profesor informatike iz Banjolučke gimnazije Željko Grbić rekao je da je posjeta AIDRS od izuzetnog značaja za polaznike kampa, koji su imalu priliku da „iz prve ruke“ čuju najnovije IKT trendove u javnoj upravi RS.   

Najbolji polaznici kampa „ProgrameRSijada“ dobiće priliku da prva radna iskustva steknu kao volonteri u programu obuke koju organizuje Agencija za informaciono društvo Republike Srpske.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog