Region

Protestna šetnja vukovarskih branitelja

VUKOVAR - Štab za odbranu Vukovara održaće danas u podne protestnu šetnju da bi premijeru Zoranu Milanoviću i "njemu sličnima" pokazali da je taj grad, kako navode, bio i da će ostati simbol države, pardigma patnje i hrvatstva.


Zbog teške materijalne situacije u koju guraju hrvatski srednji sloj, na ovu šetnju Štab je pozvao i prijatelje Vukovara iz najblizih županija. Na protestnu šetnju Štab je pozvao sve prijatelje, branitelje, stradalnike, hranitelje i molitelje da im se pridruže.

"Pokažimo premijeru Milanoviću i njemu sličnima da je Vukovar bio i da će ostati simbol domovine, paradigma patnje, domoljublja, hrvatstva, sinonim krvavog ostvarenja višestoljetne borbe hrvatskog naroda za samostalnost, očiti primjer šta znači darovati život za svoje prijatelje, svoju porodicu, vlastiti dom i domovinu", istaknuto je u pozivu.

Ova protestna šetnja se održava samo nekoliko dana nakon nereda koji su se, u organizaciji Štaba, dogodili, pošto je Milanović odlučio da sprovede zakonsko pravo manjinskih Srba na dvojezičnost u Vukovaru.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog