Vijesti

Bogdanić: Preispitati primanja menadžmenta u bolnicama i koeficijente

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić istakao je danas da podržava zalaganja Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Srpske za prava zdravstvenih radnika i njihovih saradnika, ali da od njih, kao partnera, očekuje da u svojim redovima odvoje rad od nerada.

izvor: Srna/Frontal

Na današnjem sastanku u Banjaluci sa predsjednikom Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Milenkom Granulićem, Bogdanić je napomenuo da bi sastanke sa predstavnicima većinskog reprezentativnog sindikata trebalo organizovati kontinuirano.

Granulić je zatražio od Ministarstva da se Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske obaveže na javno objavljivanje iznosa sredstava koje Fond dostavlja domovima zdravlja, zatim broja zaposlenih koji je definisan standardima i normativima za ove ustanove, kao i broja trenutno zaposlenih u tim ustanovama, čime bi se povećala transparentnost i odgovornost rada zdravstvenih ustanova primarnog nivoa i lokalnih zajednica u čijoj su nadležnosti.

On je zatražio i da budu preispitana primanja menadžmenta u bolnicama i koeficijenti za ostalo osoblje, te da ponovo bude razmatran novi Kolektivni ugovor za zaposlene u zdravstvu, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Granulić je predložio podnošenje inicijative za izmjene zakona kojima bi lokalne zajednice učestvovale u sufinansiranju zdravstvene zaštite stanovništva sa pet odsto od ukupnog budžeta.

Predstavnici Sindikata podržali su zahtjev Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite prema Poreskoj upravi Republike Srpske da bude odgođeno plaćanje dosadašnjih dugova za doprinose zdravstvenih ustanova kako bi se obezbijedilo dalje kontinuirano plaćanje i nesmetano funkcionisanje.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog