Vijesti

Spisak odobrenih projekata: 700 000 KM za unapređenje lokalne infrastrukture i zaštitu životne sredine

U okviru realizacije projekta „Podrška mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanju“, koji zajednički realizuju Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Ministarstvo rada i boračko – invalidske zaštite i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, obezbijeđena su finasijska sredstva u iznosu od oko 700.000 KM za realizaciju projekata za unapređenje lokalne infrastrukture/zaštite životne sredine u 25 opština/gradova Republike Srpske.

izvor: Frontal

Opštine u kojima će se sprovoditi projekti su: Teslić, Šipovo, Foča, Nevesinje, Višegrad, Trebinje, Han Pijesak, Rogatica, Bileća, Novi Grad, Ribnik, Bratunac, Kotor Varoš, Brod, Zvornik, Kupres, Mrkonjić Grad, Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Kneževo, Istočni Drvar, Kozarska Dubica, Kalinovik, Novo Goražde i Srbac. Opštine sufinansiraju realizaciju projekata sa dodatnih 278.000 KM.

Na sprovođenju javnih radova predviđenih ovim projektima (uređenje javnih površina, saniranje divljih deponija, uređenje lokalnih puteva i riječnih korita i slično) privremeno će biti angažovano oko 600 nezaposlenih lica iz najugroženije kategorije stanovništva koji su identifikovani sa lokalnih biroa za zapošljavanja. Vremenski okvir za realizaciju projekata je 30 – 120 dana, u zavisnosti od obima radova.

Sredstva za realizaciju projekta „Podrška mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanju“ obezbijeđena su iz kredita Svjetske banke, uz sufinansiranje Vlade Republike Srpske.



Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog