Vijesti

Vlajki: Varvaluci su logičan nastavak međusobnog vrijeđanja u političkoj komunikaciji

BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki poručio je danas da bi bilo najbolje kada bi se pozicija i opozicija u ovim teškim trenucima ujedinile, kako bi djelovale za narod koji ih je u tu svrhu i izabrao.

izvor: Srna 

On je istakao da bi bilo mnogo bolje kada bi se na svim nivoima političkog odlučivanja usvojio jedan kod ponašanja, kao i sankcije koje bi se propisale u slučaju nepoštivanja tog koda, te dodao da bi bilo još bolje "kada bi se konačno počele procesuirati pljačkaške privatizacije".

"Ulazimo u kameno doba, ono kada su se toljagama i kamenjem rješavale razlike u mišljenjima. Srebrenka Golić i Nenad Stevandić su, ove godine, prve žrtve-političari takvih metoda poznatih u doba krapinskih praljudi", naveo je Vlajki u saopštenju povodom fizičkog uništavanja imovine političara.

Prema njegovim riječima, ti varvaluci predstavljaju logičan nastavak uobičajenog međusobnog vrijeđanja u političkoj komunikaciji, gdje se za označene osobe, imenom i prezimenom, olako izgovaraju ili pišu riječi kao što su "izdajnici", "lopovi", "ubice", "članovi klana" i slično.

Vlajki dodaje da to sve prenose mediji, posebno elektronski, kojima je pravljenje senzacionalizma od pojedinih događaja postala glavna preokupacija - o onome što je dobro se ćuti, a ono loše se predimenzionira.

"Ako se tome doda nepovoljna ekonomska i socijalna situacija, onda se revolt pojedinaca ustostručuje, pa su kamenice i toljage za neke, zaglupljene takvim medijskim djelovanjem, a možda i uz određene sugestije, `prirodan način` rješavanja problema", naveo je potpredsjednik Srpske.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog