Svijet

Samit o viziji ekonomski nove Srbije počinje danas

BEOGRAD - Ekonomski samit Republike Srbije posvećen stvaranju nove vizije ekonomske budućnosti zemlje danas počinje u Beogradu.

izvor: Tanjug/Frontal

Glavne teme dvodnevnog skupa, koji tradicionalno predstavlja platformu za komunikaciju i diskusiju o aktuelnim ekonomskim i političkim temama, biće, između ostalog, problemi u oblasti makroekonomske stabilnosti, nezaposlenosti, reformi javnog sektora, članstva u EU, privlačenja stranih investicija.

Među više od 50 govornika očekuje se učešće premijera Srbije Ivice Dačića, potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, ministra privrede Saše Radulovića, ministra finansija Lazara Krstića.

Među govornicima biće i ministar bez portfelja zadužen za EU integracije Branko Ružić, poslanik i predsjedavajući za spoljne poslove u Odboru Evropskog parlamenta Elmar Brok, predsjednik Saveza stranih investitora Frederik Koin, stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Daehaeng Kim, šef Evropske delegacije za Republiku Srbiju Majkl Davenport.

Među govornicima su i mnogobrojni predstavnici stranih ambasada, međunarodnih i regionalnih predstavništava, privrednih udruženja, kao i poslovni lideri iz Srbije.

Ekonomski samit se održava svake godine, počev od 2001, i u prosjeku mu prisustvuje više od 400 učesnika. Samit 2013. se organizuje pod pokroviteljstvom Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza - SIEPA, Ekonomskog instituta i Savjeta stranih investitora - FIC.

Generalni sponzor konferencije je Eurobanka Srbija, a medijski partner samita je Novinska agencija Tanjug.

Dodik na Samitu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas će u Beogradu učestvovati u radu 13. Ekonomskog samita Srbije, kratko je saopšteno iz kabineta predsjednika RS.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog