Vijesti

Disciplinska prijava potiv portparolke Ministarstva ekologije i turizma FBiH

SARAJEVO- Ministar ekologije i turizma Federacije BiH Branka Đurić podnijela je danas disciplinsku prijavu protiv Mije Martine Barbarić, portparola ovog ministarstva, zato što je podržala hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića statusom na društvenoj mreži "Fejsbuk" u kojem je napisala "Za dom spremni".

izvor: Srna/Frontal

"Učiniću sve da takvo ponašanje bude najoštrije sankcionisano", poručila je Đurićeva i navela da je odmah po saznanju o postupcima Barbarićeve preduzela sve potrebne korake u tom pravcu.

Iz Vlade FBiH saopšteno je da je Barbarićeva počinila povredu službene dužnosti, prema Zakonu o državnoj službi u FBiH.

Đurićeva je najoštrije osudila ponašanje Barbarićeve, karakterišući ga krajnje neprimjerenim, posebno jer je riječ o državnom službeniku zaduženom za odnose s javnošću, ističući da je Barbarićeva morala znati kakve posljedice njen potez može izazvati.

"Zakon o državnoj službi jasno propisuje odgovornosti državnog službenika. Smatram da državni službenici moraju brinuti o ugledu institucije u kojoj rade i o svom ličnom, ne samo prilikom obavljanja službenih dužnosti, već i van radnog vremena", istakla je Đurićeva.

Ministar ekologije i turizma Federacije BiH pridružila se brojnim reagovanjima i osudama u javnosti poteza koji je napravila Mija Martina Barbarić i naglasila da to nipošto nije stav institucije u kojoj je zaposlena, niti Vlade FBiH, već njeno lično mišljenje.


Nekadašnji predstavnik BiH na Evrosongu i portparol u federalnom Ministarstvu ekologije i turizma Mija Martina Barbarić podržala je hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića statusom na Fejsbuku u kojem je napisala "Za dom spremni".

"Za dom spremni! Evo Jovanoviću, kazni i mene ako smiješ! Ova rečenica nije ništa više nego ljubav i ponos koju osjećam prema domovini i nema trenutka mržnje u njoj, a povijest jako dobro poznajem", napisala je Barbarićeva.

Ona je time podržala Šimunića kojeg je hrvatsko pravosuđe kaznilo s maksimalnom novčanom kaznom zbog skandiranja ustaškog poklika "Za dom spremni" na stadionu Maksimir nakon utakmice Hrvatska – Island, prenose portali.


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog