Vijesti

Informacija o pokušaju dovođenja 500 hiljada Arapa u BiH nije tačna; Radi o nekoliko hiljada osoba

Ministarstvo bezbjednosti Bosne i Hercegovine saopštilo je danas da informacija o pokušaju dovođenja 500 hiljada Arapa u BiH nije tačna i da se “radi o nekoliko hiljada osoba.”

izvor: Frontal 

“Prema podacima kojima raspolažu nadležne institucije u BiH, u našoj državi registrirane su 232 kompanije državljana Kuvajta. Od tog broja mnoge nisu aktivne i nadležne agencije će u narednom periodu provjeriti u koje su svrhe formirane te firme, odnosno da li su samo pokriće za dobijanje boravka i kupovinu nekretnina (kuća i placeva) i za brojna fizička lica”, soapštio je Admir Malagić portparol Ministarstva bezbjednosti.

“Brojka koja se spominjala u pojedinim medijima o pokušaju dovođenja 500 hiljada Arapa nije tačna, i prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo bezbjednosti BiH radi se o nekoliko hiljada osoba”, navodi se u suopštenju.

Iz ovog ministarstva poručuju da se mjere koje poduzimaju zajedno sa i policijskim agencijama u BiH su isključivo bezbjednosne prirode.
“Ne radi se ni o kakvom spriječavanju dolaska državljana Kuvajta. Naprotiv, ohrabrujemo i pozivamo investitore i turiste iz ove države da posjete i ulažu u našu zemlju. Međutim, svi stranci koji dođu u Bosni i Hercegovinu `moraju poštovati zakone ove države i nadležne agencije će spriječiti svaki eventualni pokušaj zloupotrebe bezviznog boravka i migracionih propisa, odnosno trajnog naseljavanja mimo važećih zakona u BiH”.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog