Vijesti

Bijeljina ukida držanje domaćih životinja u pojedinim gradskim zonama

BIJELJINA - Odlukom Skupštine grada Bijeljina precizno su definisane zone u kojima se ne mogu uzgajati domaće životinje, ali su propisani i uslovi koje uzgajivači moraju ispuniti u seoskim područjima.

izvor: Srna

Nadležni upozoravaju da će biti sankcionisani građani koji se ne budu pridržavali ove odluke.

"Gradsko područje podijeljeno je na pet zona - ekstra, prva, druga, treća i četvrta, tako da je iskorištena ta odluka o gradskim građevinskim zonama kao osnov za zabranu uzgoja domaćih životinja", rekao je načelnik Komunalne policije Bijeljina Radenko Lukić.

On napominje da je određen i rok za izmještanje domaćih životinja iz zabranjenih zona kako bi se ova odluka, donesena u decembru prošle godine, provela u djelo.

"Za ekstra, prvu i drugu zonu zabranjeno je držati stoku i rok za njeno izmještanje je 30 dana, dok je za treću dat rok od godinu dana, a za četvrtu je ostavljena mogućnost izmještanja za tri godine", rekao je Lukić.

On je napomenuo da je Komunalna policija dužna da kontroliše provođenje ove odluke te da, u slučaju njenog nepoštovanja i po izdatom rješenju, pristupi sankcionisanju neodgovornih subjekata.

"Komunalna policija, prema ovoj odluci, može izreći novčane kazne od 100 do 400 KM za fizička lica, što je uglavnom na terenu i prisutno, te od 500 do 1.500 za pravna lica", rekao je Lukić.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog