Vijesti

Smjene u Fondu zdravstvenog osiguranja!

U Fondu zdravstvenog osiguranja od jutros su počele promjene izvršnih direktora, saznaje ATV u ovoj instituciji.

Izvor:ATV

Kako saznajemo, ministarstvo zdravlja RS jutros je dalo saglasnost na novu sistematizaciju u Fondu koja je rađena u prethodna dva mjeseca.

U posljednje vrijeme, Fond zdravstvenog osiguranja u žiži je interesovanja zbog mnogih problema-nedostatka citostatika, problema sa nabavkama proteza, a iz samog Fonda, ali i ministarstva zdravlja  je, od ranije, najavljivano uvođenje reda.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nenad Stevandić tvrdi da je  smijenjena većina izvršnih direktora.

„To su uglavnom oni direktori koje je Klub poslanika SDS-a spominjao juče u parlamentu Srpske da štite interese firmi iz Sarajeva i Mostara zbog čega su ugroženi pacijenti“, rekao je Stevandić novinarima.

On je istakao da je smjena direktora korak u dobrom pravcu i da u FZO ima još mnogo problema.

„Mora se znati ko je odgovoran za trenutno stanje u Fondu. Svi zajedno treba da brinemo o zdravlju pacijenata u Srpskoj“, dodao je Stevandić.

Zamjenik šefa Kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nikola Baštinac rekao je da ova stranka u potpunosti podržava rad ministra zdravlja i socijalne zaštite Dragana Bogdanića i direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske Darka Tomaša.

On je pojasnio da je u Fondu zdravstva urađena nova sistematizacija, odnosno djelimična racionalizacija čime je umjesto 11 izvršnih direktora sada predviđeno šest.

Šef Kluba poslanika PDP-a u parlamentu Srpske Zoran Đerić smatra da je neophodno da, mimo smjene izvršnih direktora u Fondu, neko odgovara za urađene nezakonitosti u ovoj instituciji.

On je dodao da PDP traži odgovornost najodgovornijih ljudi u Fondu, ističući da to svakako nisu samo izvršni direktori.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog