Vijesti

Ministar Vidović na obilježavanju Dana RS u Štutgartu

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske, Igor Vidović prisustvovao je u subotu (01.02.) proslavi obilježavanja Dana i Krsne slave Republike Srpske, Svetog arhiđakona Stefana, koje se dvadesetdrugi put za redom organizuje u Štutgartu, u SR Njemačkoj, saopšteno je iz ovog ministarstva.

izvor: Frontal

Obilježavanju Dana i Krsne Slave Republike Srpske prisustvovao je predsjednik Republike Srspke Milorad Dodik, predstavnici Vlade Republike Srpske, a među brojnim zvanicama našli su se predstavnici Vlade pokrajine Badenvinterberg, predstavnici diplomatskog kora, mnogobrojni srpski i njemački privrednici, članovi mnogih njemačkih i srpskih asocijacija, te članovi srpskih udruženja koji žive i rade na prostoru SR Njemačke.

Kako se navodi ministar Vidović je ovu priliku iskoristio za razgovare sa privrednicima i predstavnicima udruženja naših građana u Štutgartu. On je tokom sastanaka govorio o aktivnostima koje je Vlada RS preduzela u prethodnom periodu, prvenstveno sa ciljem unapređenja poslovnog okruženja, kao i o mogućnostima za ulaganje u Republiku Srpsku.

Ministar je održao sastanak i sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Štutgartu, Mićom Ćetkovićem, na kome je razgovarano i o efektima i planovima rada ovog Predstavništva, a posebno s ciljem privlačenja investicija u Republiku Srpsku i poboljšanje spoljnotrgovinske razmjene sa SR Njemačkom, stoji na kraju saopštenja.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog