Vijesti

Cvijanović: SDS ozbiljan falsifikator

BANJALUKA - Međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da je SDS sluđena stranka, koja ima ozbiljnih problema da definiše političku poziciju.

izvor: Srna 

Komentarišući posljednje medijske istupe lidera SDS-a Mladena Bosića, koji tvrdi da nema potrebe za zajedničkim sastankom predstavnika vlasti u Srpskoj i srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama u vezi sa slučajem "Naser Orić", Cvijanovićeva je ocijenila da Bosić na takav sastanak uopšte nije ni pozvan.

"Silno me uveselilo kad sam čula da je Bosić rekao da će o tom pitanju prvo sačekati stav SNSD-a, pa onda iznijeti vlastiti, što je sasvim neprimjereno od stranke koja pretenduje na bilo kakvu važnu poziciju na političkoj sceni Srpske", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Cvijanovićeva je istakla da SDS ne razumije većinu procesa koji se dešavaju u Republici Srpskoj i BiH, prave političku galamu i dreku ni zbog čega, te izostaje njihov stav onda kada je potrebno da se izjasni o određenom pitanju.

"U ovom slučaju, blokada institucije BiH nije isključena, ali ne isključujemo ni mogućnost da postoje neki drugi načini djelovanja koji će biti po mjeri Republike Srpske, kako to odluče ljudi koji učestvuju u radu zajedničkih institucija", istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da će se vidjeti kako će se ko ponašati u narednom periodu, ističući da stvari koje su važne za Republiku Srpsku treba da se rješavaju na nivou Srpske.

Ona je poručila da je SDS ozbiljan falsifikator, za što je dokaz zvanična fotografija, sa koje su izbrisali potpredsjednika Vlade Srpske, predstavnika jedne od najvažnijih institucija.


"Šokiralo me i kad je opozicija rekla da oni zapravo vole da prave političke teme od raznih stvari koje se ovdje dešavaju, a kad im kažete da po pojedinim optužbama podnesu krivične prijave, onda kažu da to neće da rade dok ne budu imali kontrolu nad Ministarstvom unutrašnjih poslova", podsjetila je Cvijanovićeva, koja je predsjednik Vlade Republike Srpske.

Ona je naglasila da se ne radi o tome da neka politička partija kontroliše MUP, već da se procesuiraju određene stvari za koje postoje ili naznake ili dokazi da su počinjena određena krivična djela.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog