Vijesti

Vlajki - Banjaluka mora da afirmiše svoj kulturni identitet

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki rekao je da Banjaluka nema pozorište u kojem bi mogle da se izvode opere, koncerti i baleti, što predstavlja ogroman problem koji se „pod hitno“ mora rješavati.

Izvor:ATV

„Zbog alarmantne opasnosti da Sarajevo preuzme kontrolu nad čitavom BiH, Republika Srpska bi ubrzo, i to u ovoj godini, mogla postati nezavisna država u konfederaciji sa ostatkom BiH, a Banjaluka će, kao glavni grad, i te kako morati da afirmiše svoj kulturni identitet ove vrste“, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Srpske.

Vlajki je istakao da se zbog sinoćnjeg gostovanja Državnog ansambla Srbije „Kolo“ u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci jasno iskazao ovaj ogroman problem.

On je naveo da je publika bila oduševljena ansamblom, pri čemu se zaboravilo na mržnju najbrojnijeg naroda prema „genocidnim Srbima i genocidnoj Srpskoj“, na poziciju i opoziciju, nezavidnu ekonomsku i socijalnu situaciju, na „nevinog“ Orića u bratskom zagrljaju sa najvišim funkcionarima bošnjačkih partija, na „Južni tok“.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog