Vijesti

Prezentacija standarda za doktorske studije

BANJALUKA - Prezentacija standarda potrebnih za kvalitetno uvođenje i vođenje doktorskih studija /treći ciklus/ na visokoškolskim institucijama u BiH biće održana danas na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci.

izvor: Srna

Promociji će prisustvovati akademsko osoblje sa univerziteta u Banjaluci, Istočnom Sarajevu, Sarajevu, Bihaću, Tuzli i Zenici, te Univerziteta "DŽemal Bijedić" i Sveučilišta u Mostaru.

Skupu će prisustvovati i predstavnici univerziteta u Hajdelbergu i Palermu, kao i Univerziteta "Dunarea de Jos" u Galatiju, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Prezentaciji će prisutvovati i predstavnici Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta u BiH i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Ovaj značajan skup početak je primjene standarda kroz evaluaciju osam studijskih programa u okviru doktorskih studija na svih osam javnih univerziteta u BiH.

Početak prezentacije zakazan je za 12.30 časova.

Na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci od juče do 5. februara održava se trening u okviru Tempus projekta EU "Uspostavljanje osiguranja kvaliteta u doktorskim studijima" /EQADE/.

Na treningu učestvuju partneri ovog projekta sa osam javnih univerziteta u BiH, tri univerziteta iz EU, Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta u BiH i Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog