Vijesti

Pađen novi izvršni direktor FZO RS

Banjaluka - Novom sistematizacijom Fonda zdravstvenog osiguranja RS, koja je stupila na snagu ovog mjeseca, umjesto dosadašnjih deset, u Fondu je predviđeno šest sektora, čime je smanjen i broj izvršnih direktora.

Izvor:Glas Srpske

Jedinica za internu reviziju, na čijem čelu je Rada Cvijić, ostaje i dalje u Fondu, a sistematizacijom su predviđeni Sektor za zdravstvo i kontrolu, kojim rukovodi izvršni direktor Milenko Pađen, Sektor za pravne poslove sa Oliverom Knežić na čelu i Sektor za plan, analizu i razvoj zdravstvenog osiguranja, kojim rukovodi Biljana Rodić-Obradović.

Predviđeni su i Sektor za finansijski menadžment sa izvršnim direktorom Mirom Đajić, Sektor za ugovaranje i javne nabavke, kojim rukovodi Brankica Babić i Sektor za ostvarivanje prava iz zdravstvenog osiguranja sa Nebojšom Zgonjaninom na čelu.

Imenovani direktori su kadar Fonda, osim Pađena - saopšteno je iz Fonda.

Novom sistematizacijom pojedini sektori su spojeni, pa je smanjen i broj izvršnih direktora. U saopštenju se navodi da je cilj sistematizacije da se unaprijedi rad Fonda i smanje troškovi za plate rukovodstva.

Povećaće se ovlašćenja i odgovornost šefova kancelarija Fonda, a poboljšaće se i koordinacija Direkcije Fonda sa kancelarijama na terenu - navodi se u saopštenju.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog