Vijesti

Govedarica: Prihvatićemo izjavu Nebojše Radmanovića

Klub poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske prihvatiće izjavu člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića o proglašenju odluke o opozivu generalnog konzula BiH u Čikagu Brane Pećanca destruktivnom po vitalni interes Srpske, izjavio je šef ovog kluba Vukota Govedarica.

Izvor:Srna 

"Vjerujem da će Narodna skupština Republike Srpske dvotrećinskom većinom prihvatiti ovu izjavu, odnosno donijeti odluku o destruktivnosti, te da će konzul Pećanac i dalje ostati u svom mandatu na toj poziciji", rekao je Govedarica novinarima u Banjaluci, nakon sjednice kolegijuma parlamenta Srpske.

On je dodao da, ukoliko parlament Srpske dvotrećinskom većinom podrži izjavu člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, u tom slučaju Pećanca ne mogu opozvati druga dva člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Željko Komšić.

Govedarica je izrazio uvjerenje da će sve političke partije iz Republike Srpske u ovom slučaju stati na stranu izjave člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića.

On je naveo da diplomatsko-konzularno predstavništvo BiH u Čikagu, na čijem čelu je Brane Pećanac, nije organizovalo proslavu Dana Republike Srpske, te da ne vidi razlog zašto druga dva člana Predsjedništva BiH ulaze u odluku o opozivu Pećanca, naročito ako se zna da se u tim istim krugovima ranije proslavljao 1. mart kada Radmanović nije reagovao.

Govedarica je rekao da je krajnje vrijeme da parlament Srpske raspravlja o pitanju diplomatsko-konzularne mreže BiH, te zaključio da ne vidi nijedan problem da predstavništva Republike Srpske u inostranstvu proslavljaju Dan Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske izjasniće se u ponedjeljak, 24. februara, na posebnoj sjednici o izjavi Radmanovića o proglašenju odluke o opozivu Pećanca destruktivnom po vitalni interes Srpske.

Radmanović je dostavio 15. februara Narodnoj skupštini Srpske izjavu o proglašenju odluke o opozivu Pećanca destruktivnom po vitalni interes Srpske.

U skladu sa propisanom procedurom, Radmanović je ovu izjavu dostavio i članovima Predsjedništva BiH.

Prilikom glasanja o opozivu Pećanca, Radmanović je preglasan na sjednici Predsjedništva.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog