Zanimljivosti

Za nostalgične: Ovo je deset crtaća uz koje smo odrasli i koje smo voljeli! (VIDEO)

Mnoge crtane filmove koje smo gledali u 7 i 15 sihnronizovani su od strane najvećih glumačkih imena - Nikola Simić, Nada Blam, Vlastimir Đuza Stojiljković, Mića Tatić, a nama ostali urezani u pamćenju u nadi da će tako nešto zainteresovati i današnje mališane.

Izvor:Blic

Trebalo bi istaći da su na ovim prostorima svojevremeno imali najbolje crtane filmove na svijetu. Teško je izabrati koji su bili najbolji ali ovdje je deset, kako bi vas na trenutak vratili u djetinjstvo.

 1. Draguljče

Poručnik Draguljče vječiti borac protiv kriminala uvijek prepoznatljiv po svom zaraznom smijehu i kolima koja samo što se ne raspadnu. Tu je naravno i njegov šef Šmrka kao i brojna galerija najrazličitijih Draguljčetovih protivnika.

2. Pat i Mat


Legendarni češki crtani film koji smo svi voljeli. Tipično za njih dvojicu je da jednostavne probleme pokušavaju da riješe na najčudniji i najmanje efikasan način. Oni koriste razne sprave da riješe problem, koje obično nisu namjenjene za tu svrhu.

3. Generalova radnja


Negdje na jugu postojala je prodavnica koju je držao jedan dekica a u kojoj su se okupljali miš, sova, medvjed... I odatle su počinjale skoro sve avanture Boleta, Micka, Mileta i Buljka...

4. Vitez Koja


Kornjača vješta u mačevanju sa instaliranim telefonom u oklopu i njen nerazdvojni drug Mlata Zamlata. U vječitoj borbi za pravdu - Vitez Koja.

5. Gustav

Kada smo bili mali nije bilo potrebno da likovi u crtaćima uopšte govore. Jedan od onih koji skoro nikad ništa nije progovarao a bio nam je beskrajno zanimljiv je bio Gustav.

6. La Linea


Jedna olovka i jedna veoma nervozna linija. Rijetko kad se smije, osim ako nekoga ne nasamari. Ali zato obožava da se svađa. Čuveni La Linea bio je jedan od omiljenih crtaća kad smo bili mali. Neki od nas su ga zvali Padum-Padum... Zbog muzike.

7. Stanlio i Olio

 

Crtana verzija filmskog serijala o dva nerazdvojna prijatelja. Stanlio i Olio iz avanture u avanturu. U stvari njima je i svaki dan jedna velika dogodovština. Zato su nam i bili toliko zabavni.

8. Bananamen

Ovo je Erik učenik koji vodi dvostruki život... Jer kad Erik pojede bananu dešava se nevjerovatna promjena... Erik postaje Bananamen uvijek spreman da stupi u akciju. A tu su i general Buzda, Tetkica...

9. Wummi

 

Simpatični debeljko i sjajna muzika koja je pratila ovaj crtani. Baš za one najmlađe...

10. Cipelići


Poslije ovog crtanog filma svako od nas je barem jednom pomislio da su naše patike ili cipele zaista žive. Devetar Cokulić, Čarli klovn, Skituljko... I svi oni žive u Cipelgradu... Smještenom u jednoj staroj obućarskoj radnji.


Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog