Zanimljivosti

Restoran na Ibizi najskuplji na svijetu, večera 1.500 evra

Ibiza, špansko ostrvo poznato po zabavama, brojnim klubovima će dodati i najskuplji restoran na svijetu, u kojem ćete za obrok izdvojiti 1.500 evra.

Izvor:Indikator.ba

Španija sada i službeno ima najbolji restoran na svijetu, na mjesto prestižnog San Pellegrinovog popisa 50 najboljih restorana svijeta prošle godine se uvrstio podrum Celler de Can Roca braće Roca iz Girone. 

Za degustacijski meni u Can Roci ćete izdojiti oko 165 evra, što je sitnica u poređenju s onim, što će vam za "avangardnu gastronomiju" naplatiti u novom ibiškom Hard Rock Hotelu, u kojem će na glasovitoj plaži Bossa restoran otvoriti 1. juna. 

Preskupe jelovnike će spremati Paco Roncere, s dvjema Michelinovim zvjezdicama nagrađeni španski kulinarski majstor. 

Restoran će se zvati SubliMotion, a da je stvarno eksluzivan govori činjenica i da će na večeri služiti samo 12 gostiju. 

Restoran će srećnim gostima ponuditi "gasto-senzorični" spektakl, uključujući posebne svjetlosne, toplinske i zvučne efekte te virtuelne tanjire, a sve zajedno će biti popraćeno prigodnom muzikom uz mijenjanje boja prostora i aromama koje brinu za "užitak za sva čula" 

Klasična španska paeela npr. poslužiće se uz popratni miris morskih laguna, koji će preplaviti cijelu sobu, a ispod vašeg tanjira će se pušiti drvo naranče, izvještava local.es. 

Sala za ručavanje je uređena u zaslone koji će dočarati drugu okolinu za svaki tanjir - večera će tako s hladnim jelom početi putovanjem na Sjeverni pol i nastavit će se u vrtovima Versaillasa sa ružama u vašem tanjuru. 

Cijeli ugođaj traje oko tri sata.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog