Vijesti

Kližište ugrožava kuću u Banjaluci

Na području Banjaluke aktiviralo se klizište koje ugrožava jednu kuću u Ulici Braće Miletića, saopšteno je iz Uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Nivo rijeke Vrbas izmjeren jutros iznosi 352 centimetra i premašio je kotu vanredne odbrane od poplava za 32 centimetra. 

U Prijedoru vodostaj rijeke Sane iznosio je 413 centimetara, što je za sedam centimetara ispod kote vanredne odbrane od poplava, ali pošto na širem slivnom području rijeke Sane pada kiša slabijeg intenziteta, očekuje se da će u toku dana to uticati na povećanje nivoa vodostaja. 

Rijeka Sana se djelimično izlila u mjesnim zajednicama Tukovi i Raškovac i poplavila poljoprivredno zemljište i dvorišta nekoliko domaćinstava. 

Civilna zaštita prati stanje na terenu i u slučaju potrebe će predložiti preduzimanje neophodnih mjera zaštite i spašavanja. 

U opštini Novi Grad vodostaji rijeka Une i Sane su u opadanju. 

Zbog izlivanja rijeke Japre u prekidu su lokalni putni pravci Blagaj- Radomirovac, Blagaj–Vitosovci i regionalni put Blagaj–Budimlić-Japra. 

Za sada nema ugroženog stanovništva i objekata. 

U opštini Teslić usljed izlivanja rijeke Usore u naselju Vrela otežan je saobraćaj na regionalnom putu Teslić–Doboj i odvija se jednom kolovoznom trakom. 

Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo jutros je donio odluku o proglašenju stanja pripravnosti zbog mogućih poplava, bujica i klizišta.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog