Region

Zoran Tomić: Strateg za izbornu pobjedu HDZ-a

Zoran Tomić, dekan mostarskog Filozofskog faulteta, autor je HDZ-ove izborne strategije za pobjedu njihovog predsjedničkog kandidata Kolinde Grabar Kitarović, piše novi Globus, a prenosi Jutarnji list.

Prema pisanju ovih medija riječ je o dokumentu od oko pedesetak stranica koji je, kako kažu u HDZ-u, trenutno u pripremi te će se uskoro naći na sjednici Predsjedništva.

U HDZ-u ističu kako nije neobično da je HDZ strategiju naručio od mostarskog profesora Zorana Tomića, budući da on s tom strankom redovno sarađuje.

Svojevremeno je Tomić bio glavni čovjek za odnose s javnošću bivšem predsjedniku HDZ-a BiH Anti Jelaviću.

Tomić, rođen je 1966. godine u Radišićima odakle potiče i glavni sekretar HDZ-a Milijan Brkić. U Mostaru je diplomirao na Pravnom fakultetu, a magistrirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Doktorat je obranio u Sarajevu.

Bio je pomoćnik rektora Sveučilišta u Mostaru i prodekan za nauku, a voditelj je i poslijediplomskog specijalističkog studija Odnosi s javnošću. U maju 2013. godine Tomić je izabran za dekana. Autor HDZ-ove izborne strategije prije nekoliko godina našao se i u središtu skandala kada je, kako su tada mediji opširno pisali, Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu ukrao nastavni program i plan Studija politologije. Naime, mostarski Fakultet filozofsko-humanističkih znanosti je na svojim internet stranicama jednostavno prepisao program svih 28 kolegija studija politologije u Zagrebu.

izvor: Jutarnji list

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog