Njega

Upoznajte rad sarajevskog grafičkog dizajnera Harisa Jusovića

„Kada proizvod postane skulptura, kombinacijom fantazije i stvarnosti prirode koja nas okružuje, industrijski model dobiva novi okus, a mi smo konačno u stanju razumijeti prirodu i društvo koje neprestano utiče na sebe.“

Ovaj je citat grafičkom dizajneru iz Sarajeva Harisu Jusoviću bio kamen temeljac za njegov koncept stolica koje je nazvao „High Heels Seats“.

Stolice koje možete vidjeti u galeriji vlastite su umjetnikove ilustracije koje privremeno nemaju nikakvu komercijalnu pozadinu, no posjeduju jasnu ideju koja nalaže da industrija može biti pod jakim uticajem organskog okoliša i civilizacije. Jusović kaže kako je ovim koncpetom  htio napraviti vizualnu izjavu koja će razbiti granice mašte te mijenjati kreativnu perspektivu u smjeru duhovitosti i šarma.

Osim što je osmislio stolice u obliku štikli, u galeriji možete pronaći i razne predmete iz svakodnevnog života kojima se Jusović poslužio u kreiranju stolica. Izdvojili bi svakako ovu fotelju koja bi u svaki stan s malo dizajnerskog štiha unjela pravu pomutnju.

Prošle godine Jusović se predstavio radom koji je zanimljivo nazvan 'Štiklas'.

'Štiklas' je serija ilustracija kroz koje je dizajner na zanimljiv način spojio znamenitosti Sarajeva i njegovu tradiciju s modernom interpretacijom štikle.

Nakon ovog projekta, dizajner i dalje nastavlja raditi, a njegove ilustracije je ovaj put prepoznao i magazin Architecture & Design koji je podijelio Harisove radove sa preko 19,5 milijuna fanova koliko ih imaju na svojim društvenim mrežama.

Harisove štikle su ovaj put izvedene od gmazova, ali i od svakidašnjih predmeta poput češlja za kosu i otvorene limenke.

Harisov smisao za igru i humor pokazao je i ovim postom na svojoj FB stranici.


izvor: wall.hr/modamo.info

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog