Vijesti

Međunarodna komora mladih otvara svoja vrata u BiH

U subotu 28. 03. 2015. godine u Banja Luci u prostoru Coworking Banja Luka održana je prezentacija o međunarodnoj organizaciji Junior Chamber International (JCI).

Predavanje je održavano s ciljem pokretanja inicijative za osnivanjem lokalnih komora JCI-a u Banja Luci i drugim većim gradovima u Bosni i Hercegovini.

Član Evropskog odbora za razvoj JCI-a Stelian Burduhos iz Rumunije je zainteresovanim mladim preduzetnicima, stručnjacima i mladim liderima govorio o funkcionisanju ove organizacije u svijetu i u jugoistočnoj Europi te o mogućnostima razvoja kroz ovu organizaciju.

Junior Chamber International (JCI) iliti međunarodna komora mladih koja okuplja preko 200.000 članova povezanih kroz 5.000 lokalnih komorau 124nacionalne komore odnosno državeširom svijeta.JCI je međunarodna organizacija sa koja povezuje ljude dobre volje u dobi od 18 do 40 godina, na dobrom glasu u profesionalnom i privatnom životu. Organizacija povezuje mlade ljude kako bi širili ideje aktivnog građanstva, doprinosili razvoju zajednice,razvijali liderske vještine i prijateljstvo neophodno za pozitivne promjene.

Osim aktivnih članova organizacije, JCI povezuju i milijuni bivših članova, među kojima su (bile) i ličnosti kao što su Charles Lindbergh, John F. Kennedy, Kofi Annan, Bill Clinton, Taro Aso, Princ Albert od Monaka i drugi. JCI je jedan od ključnih partnera UN-a i Međunarodne privredne komore. Ove godine JCI u svojetu proslavlja 100 godina postojanja. JCI je osnovan u St. Louisu gdje se i danas nalazi sjedište organizacije.

JCI je prisutan u svim evropskim državama osim Slovenije, BIH, Crne Gore, Albanije i Makedonije.

Nakon Banja Luke očekuju se iste ovakve prezentacije u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i drugim većim gradovima. Pored evopskog predstavnika delegaciju su činili i članovi nacionalne uprave JCI Hrvatska.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog